U Omladinskom centru danas otvoren Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja

25.5.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je otvorio Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja, koji se održava u Omladinskom centru od 11 do 18 sati.

Image for news

Na Sajmu se predstavilo 25 poslodavaca, 21 fakultet, 4 srednje škole, tri ambasade sa pedesetak koledža, Ured za karijerno savjetovanje i unapređenje biznisa i programa za podršku školovanju. Cilj Sajma je da se na jednom mjestu okupe svi zainteresovani poslodavci i investitori.

„Ovo je jedna nova aktivnost i pragmatičan pristup u rješavanju ogromnog problema nezaposlenosti i dovođenja u direktnu vezu onih koji traže posao i onih koji ga nude, kao i predstavnika obrazovnih institucija od srednjih škola do fakulteta“, rekao je prilikom otvaranja Sajma gradonačelnik Siniša Milić. 

Nezaposlenim licima koja imaju zakazane termine redovnog javljanja, u Omladinskom centru dostupne su usluge Mobilnog biroa.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Vlado Jeftić u ime organizatora Sajma istakao je da se poslodavcima pruža mogućnost da na jednostavan i neposredan način dođu do kvalitetnih radnika, a nezaposlenim da se na jednom mjestu predstave većem broju poslodavaca.

U radu panela na teme „Važnost usaglašavanja tržišta rada i sistema obrazovanja“ i „Obrazovanje u funkciji zapošljavanja“ učestvovao je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović te predstavnici Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu. 

Suorganizator Sajma je Omladinski centar „Vermont“. 

Prije početka Sajma zapošljavanja i obrazovanja nove prostorije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u bivšoj zgradi „Merkura“ koje su uređene uz pomoć Vlade Švicarske, obišli su gradonačelnik Siniša Milić, zamjenik predsjednika Skupštine Ivica Filipović, direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jeftić i mnogobrojni gosti.
Nove prostorije će biti otvorene za građane u narednim danima.