Gradonačelnik na svečanom prijemu čestitao uspjehe ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ i MOK „Mladost“, Brčko

26. 4. 2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upriličio je večeras svečani prijem u Gradskoj vijećnici za odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal – Jedinstvo“ i odbojkaše Muškog odbojkaškog kluba „Mladost“, Brčko, povodom nedavno osvojenih titula šampiona BiH.

Image for news

U znak zahvalnosti za izuzetan doprinos u promociji Brčko distrikta BiH i izuzetne sportske rezultate gradonačelnik Milić predstavnicima odbojkaških klubova uručio je zahvalnice. S kapitenima Sandrom Mitrović i Sašom Zimonjićem gradonačelnik je simbolično presjekao pobjedničku tortu.

On je odbojkašicama, odbojkašima, njihovim trenerima, predsjednicima klubova i sportskim radnicima čestitao na osvojenim titulama i zahvalio se za pobjede koje donose u naš grad.

„Vlada mora kroz svoje aktivnosti koje se tiču osiguravanja uslova za takmičenje i sportsku infrastrukturu pokušati pratiti uspjehe odbojkaškog sporta. Siguran sam da ćete vi kao i ja biti ovdje i sljedeće godine istim povodom“, naveo je Milić.

Odbojkaši su zahvalili gradonačelniku na časti koju im je iskazao večerašnjim prijemom. „Divan je osjećaj biti prvak u svojoj zemlji, pogotovo kada nam gradonačelnik na ovakav način pokaže da prati naš rad i rezultate i zbog toga smo veoma ponosni“, istakli su kapiteni klubova.

Podsjećamo da su popularne „brčanske princeze“ proteklog vikenda osvojile dvanaestu titulu prvakinja Odbojkaškog saveza BiH pobjedom nad Odbojkaškim klubom „Kula – Gradačac“. Ništa manji nije bio ni uspjeh OK „Mladost“, Brčko, koji je istog dana pred domaćom publikom petu godinu zaredom osvojio titulu šampiona BiH pobijedivši ekipu „Radnika“ iz Bijeljine.